könnyített olvasmány

Angol könnyített olvasmányok

Az angol könnyített olvasmányok segítik fejleszteni a anyelvtudásod. A szókincsed fejlesztésének egyik legjobb módja, ha olvasol. Az olvasás nem szótározási feladat, az olvasás pontosan az olvasás örömét kellene hoznia angol nyelven is. Nem igazán szerencsés, ha egy nagyon nehéz könyvet választasz, mondjuk eredetiben és elkezded olvasni szótárral, majd az első vagy a második lapnál abbahagyod, mert egyszerűen elfáradtál és mellesleg rémesen unalmas minden sorban 4 idegen angol szót vagy kifejezést kiírni. Ha így teszel, soha többé nem fogod elővenni azt a könyvet. Jártál már így? Nagy lelkesedéssel elkezdtél olvasni egy könyvet, de valójában nem olvastad, hanem próbáltad kibogozni a szavak jelentését.

Az angol könnyített olvasmányok rendszeres olvasása óriási előnyt jelenthet neked a nyelvtudásod fejlesztésében: annélkül tanulsz szavakat és gyakorlod a nyelvtant, hogy egy kicsit is úgy éreznéd dolgoznod kell. Sokkal inkább az élvezet az ami jellemzi az olvasást, nem a munka. Természetesen, ha magyarul sem olvasol, akkor ezt a nyelvtanulási módot nem neked találták ki, de amúgy magát a nyelvtanulást sem igazán. Az aki a magyar anyanyelvén nem olvas, ne számítson túl sokra az idegen nyelvi készségek elérésénél.

Hogyan válassz angol könnyített olvasmányt?

A megoldás, hogy gondosan megválasztod azt a nehézségi szintet, amely egyszerűen a te szinted. Ne akarj Shakespeare-t olvasni, ha még csak 1-2 éve tanulsz angolul, válassz olyan könyvet, amely a te szintednek megfelelő. Akkor jó egy könyv szintje, ha annélkül érted a szöveget és élvezed a szöveget, hogy szótárt használnál.

Az olvasásnak pont ez a lényege: az olvasás örömét kell adnia, az olvasónak el kell merülni a könyvben, a történetben úgy, hogy megszünjön körülötted a külvilág. És ezt angol nyelven is el lehet érni, de ehhez könnyített olvasmányok szükségesek.

A helyesen megválaszott szint mellett fontos, hogy a téma is megfelelő legyen. Ha nem szereted a krimi történeteket angolul, akkor ne válassz egy krimit vagy ha egy romantikus regényt szeretnél elolvasni, akkor egy sci-fi talán nem a legjobb választás.

Összességében: válaszd ki gondosan a te szintednek és érdeklődésednek megfelelő angol könnyített olvasmány-t és úgy fogod fejelszteni az angolodat, hogy észre sem veszed. Sokkal inkább élvezet lesz, semmint munka. Az ismerős szavak, kifejezések és maga a szövegkörnyezet képes megmondani neked azokat a szavakat és kifejezéseket, amelyeket nem tudsz.

Vissza az angol tananyagokhoz