angol párbeszédek

Angol szituációk középfokú szinten

Angol szituációs párbeszédek

Angol szituációs párbeszédek középfokú szinten. Szeretnéd fejleszteni az angol nyelvtudásod szituációs párbeszédek segítségével? Olyan angol nyelvvizsga a célod, amelynek része egy szituációs párbeszéd? Egyszerűen csak szeretnél angolt tanulni egy kicsit máshogy, mint eddig? Nehezen megy az beszéd és a szituációk gondot okoznak? Szeretnéd gyakorolni a hétköznapi szituációs párbeszédeket angolul?

Ebben az esetben jó helyen jársz, itt pont ezeket a párbeszédeket fogod megtalálni. A szituációs feladat magyar nyelven olvasható majd mellette egy lehetséges megoldást is olvashatsz angolul. Természetesen a megoldás csak egy a lehetséges végtelen számú megoldások között, de egy mintát nyújt, hogy erős középfokon milyen összetett egy ilyen szituációs párbeszéd, milyen nyelvtant és szókincset használ, milyen szófordulatokat érdemes tudni. A javaslat az, hogy miután átolvastad az angol megoldást és neked is vannak ötleteid, próbáld meg hangosan eljátszani a párbeszédet, ha lehet egy másik emberrel, ugyan is ennek pont ez a lényege. Kommunikáció. Ne zavarjon, ha nem ugyan az és ugyan úgy mondod el, a fontos az, hogy az adott témáról szóljon a párbeszéd, érthető és értelmes legyen az angol nyelvi megfogalmazás és a másik is értse amit mondasz.

Angol nyelvvizsga felkészülés

Sok angol nyelvvizsga tartalmazza a szituációs párbeszédeket, mint a nyelvvizsga részét és ott vagy egy társaddal vagy a vizsgáztatóval kell egy hasonló párbeszédet folytatnod. Fontos tudni, hogy ezek az angol szituációs párbeszédek nem akkor jók, ha a mintamegoldásokat bemagolod. Biztos lehetsz benne, hogy ilyen formában soha nem fog ez a szituációs párbeszéd lezajlani, hiszen más az idő, mások a résztvevők és a résztvevők beszédszándékai is mások. A megoldás lehet bármi, ami abban az adott helyzetben ésszerű, pragmatikailag stílusilag elfogadható és megfelelően gyors és természetes ahhoz, hogy azt egy anyanyelvű beszélő is el tudja fogadni.

Akkor nem jó egy ilyen angol szituációs párbeszéd megoldása, ha döcögős, a felek közti párbeszéd nem spontán, hanem gondolkodással teli, nyelvtani szerkezetekkel való megtölteni akarás egyszerűen lelassítja vagy bár minden szempontból helyes, de mégsem fogadható el, mert párbeszéd vagy a nyelvi udvariasság egyéb formáit nem teljesíti.

Vissza az angol tananyagokhoz