origo nyelvvizsga, origó nyelvvizsga labor

Origó nyelvvizsga labor feladatok

Origó nyelvvizsga labor, azaz hallott szövegértési feladatok találhatók a következő 20 feladatban. A nyelvi szint B2, tehát középfokon tesztelheted a tudásodat. Az feladatokat három alkalommal hallgathatod meg, ahol az első hallgatás inkább a globális megértést, a többi hallgatás pedig a részleteket célozza meg. Az angol nyelvű szöveg meghallgatását követően a labor feladat magyar kérdéseket tartalmaz, amelyre magyar nyelven kell válaszolnod. A helyes válaszokat pontozzák, ami azt jelenti, hogy a helytelen válaszért nincsen pontlevonás.

Az Origó nyelvvizsga megújúlt tartalommal folyamatosan népszerű a nyelvvizsgázni vágyók köreiben ma is sokan keresik ezt a nyelvvizsgát, amely lényegesen eltér a többi egynyelvű nyelvvizsga tesztelési logikájától, a legnagyobb különbség még mindig az anyanyelv és a célnyelv váltott és folyamatos használata. Azoknak javaslom az Origó Nyelvvizsga vizsgarendszerét, akik hasonló módszerrel tanulták a nyelvet és nem okoz nekik gyorsan váltani a célnyelv és az anyanyelv között, azoknak, akik inkább analitikus gondolkodásúak és nyelvtan centrikusan tanulták az angolt.

Tippek az Origó nyelvvizsga labor feladatához

Hadd adjak pár tippet az Origó nyelvvizsga labor feladatainak a megoldásához:

 • A szöveget három alkalommal hallgathatod meg, az aleső alkalommal inkább a egy átfogó megértésre törekedj és ne vessz el a részletekben. Próbáld megtalálni a legfontosabb összefüggéseket, próbáld átlátni a logikai összefüggéseket.

 • Első alkalommal elképzelhető, hogy úgy érzed semmit sem értettél. Ekkor próbálj meg ne megijedni, rendszerezd a gondolataidat, írj le kulcsszavakat, ne a számokkal foglalkozz. Ne a részletek legyenek elsőre a legfontosabbak. A következő hallgatás során ha nyugodt maradsz és nem pánikolsz, egy csomó minden kivilágosodik. Ha meg nem, akkor ez egy jó jelzés arra, hogy nem a megfelelő nyelvi szintet vetted célba.

 • Nagyon figyelmes legyél a feladat elolvasásánál. Ha precízen olvasod el a feladatot, abból egyrészt rengeteg informáci kiderül, másrészt elkerülheted a félreértéseket. Ez az alap.
 • Minden kérdésre próbálj meg választ adni, a rossz válaszért nincsen pont levonás.
 • Ha úgy érzed, hogy bizonyos információt több kérdésnél is megadhatsz, inkább több helyen add meg a válaszban.

 • Ha lehet, ne nevekre, számokra, stb. koncentrálj, hanem a lényeges tartalomra. A számok is fontosak, a második, harmadik hallagtásnál, de a szöveg globális megértése fontosabb.

 • Nagyon figyelmesen olvasd el a kérdéseket, s a hallott szövegből ezeknek megfelelően próbáld meg kigyűjteni az odaillő információt.

 • Minden kérdésre válaszolj! Ne legyél lúzer, még ha nem is érted pontosan a szöveget, írj be olyan infót, ami elképzelhető, hogy jó lesz. Nem hagyunk üresen semmit!
 • Sokan nem tudnak egyszerre írni és figyelni a szövegre. Érdemes a kettőt különválasztani. Először figyelj, és utánna írj. Két hallgatás között van annyi időd, hogy leírd, amit hallottál.

 • Amikor válaszolsz, használd a saját szavaidat, a válaszban ne ismételd meg a kérdést.
 • Kifejtendő kérdés esetén (mikor, hol, miért ..stb) válaszolj minden részletre.

 • Összesen 15 pontot gyújthetsz össze , de nem 15 kérdés van. Ez azt jelenti, hogy egy egy kérdésnél lehet, hogy kettő, az is lehet, hogy négy öt információ elemet kell beletenned a válaszba.

Bővebb információt az origó nyelvvizsga hivatalos honlapján találsz, amely további feladatokat is tartalmaz. Ha bármilyen kérdésed van, vedd fel velem a kapcsolatot.